marți, 18 iunie 2019

Proiectul HOPES in ochii profei :)

Eu sunt Profa, pt ca asa imi spun, cu tandrete, fetele mele, Anca si Alexa, cu care am pus bazele ONG-ului Asociatia Building Hopes. Pe 14 iunie, am implinit 6 luni, dar am invatat de ceva vreme sa mergem, sa dansam si sa zburam ca de asta suntem si oameni fluturi. 

Desi in mare parte, ne daruim timpul, competentele si propriile resurse financiare proiectelor noastre (Cronica Studentului FEAA Craiova, Cercul de Marketing), desi lumea nu intelege ca poti face toate chestiile astea din inima, fara sa castigi ceva in schimb, am reusit sa aplicam si noi pentru un proiect in cadrul competitiei Start ONG, instrument de finantare lansat de Kaufland Romania si implementat de Act for Tomorrow. 

Am aplicat in aprilie, iar in lunile mai-iunie, am desfasurat un set de 5 workshopuri intitulate Habits of People Expecting Success: consiliere pentru orientare in cariera cu psihologul Bianca Vătășescu, simulare interviu pentru angajare cu Inspector HR, Felicia Bocai, antreprenoriat si brand personal cu Laura Poenaru de la 5 to go Craiova, Scriere creativa cu mine, Voluntariat ca experienta profesionala cu Anca si Alexa. 

Laurentiu Badea, Writer and Graphic Designer

A scrie un proiect nu este usor, dar nici greu. Implementarea poate da batai de cap, dar trebui sa ai rabdare, sa imparti sarcinile si totul va fi bine. La final, iti amintesti doar multumirile si zecile de postari despre proiect ale beneficiarilor. 

5 din cei 15 beneficiari au fost atat de convinsi de proiectul nostru, incat si-au manifestat dorinta de a deveni voluntari, 2 dintre ei si-au deschis bloguri, ca urmare a workshopului de Scriere creativa, 2 dintre ei au scris pentru Cronica Studentului, revista in care apar si doua interviuri, unul cu psihologul Bianca Vătășescu, facilitator la primul workshop si unul cu Laurentiu Badea, cel care se ocupa de revista de 4 ani si fara de care, revista nu ar exista in acest format. 

Consider ca a fost un real succes, deoarece beneficiarii si-au exprimat opiniile in acest sens, atat in discutii face to face, cat si pe retelele sociale. 

Multumim colaboratorilor nostri, Bianca Vătășescu, Felicia Bocai, Andrei Ursu (pentru poze si video), Laurentiu Badea (pentru grafica proiectului si a revistei si pentru ca face asta de 4 ani, pentru ca ne-a ajutat pe toata perioada achizitiilor si pentru ca ajuta neconditionat), Ioana Puiu (mama mea pt expertiza contabila), Laura Poenaru pentru ca a raspuns invitatiei, chiar daca era intr-o duminica, FEAA si UCV pentru gazduirea workshopurilor, Cadouri, Dulciuri, Flori pentru ca ne-au primit de 1 iunie pentru conferinta finala. Multumesc beneficiarilor ca au participat la workshopuri atat de energici si plini de viata si multumesc si fetelor, Anca si Alexa, pentru ca, dupa 8-9 ore la locul de munca, au mai avut energie si patos pentru proiect. 



In concluzie, noi ne pregatim de urmatoarele proiecte :) Urmariti-ne pe Facebook si Instagram. 

Cu drag,
Profa :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu